Blog

Alles over schilderen en meer.


Plafond laten witten

23-01-2021   Schilderen
plafond laten witten

Heb je geen tijd, niet de kennis om een plafond te witten of heb je andere redenen, dan kun je het ook laten doen door een schilder.

Winterschilder

14-01-2021  Sander Schilderen
Winterschilder"

Het schilderen van uw huis is noodzakelijk om de houten delen te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Wilt u extra korting op uw schilderwerk? Wacht tot de winter en schakel de winterschilder in. De periode waarin de winterschilder actief is, is van 21 november tot 21 maart..

Plafond witten tips

09-01-2021  Sander Schilderen
Plafond witten tips

Op deze pagina vind je een aantal tips voor het witten van een plafond. Heb je zelf ook tips? Je kunt deze tips sturen naar info@plafondwitten.com. Is het een goede tip, dan zetten we deze tips op onze website.

Zonder strepen plafond witten

04-01-2021  Sander Schilderen
Zonder strepen plafond witten

Het kan zijn dat je na het witten van je plafond te maken krijgt met zichtbare strepen en aanzetten. Frustrerend natuurlijk voor iedereen die zijn plafond heeft gewit. In het onderstaande artikel staan een aantal oorzaken en oplossingen om te voorkomen dat strepen en aanzetten zichtbaar zijn na het witten.

Voorbewerken plafond

30-12-2020  Sander Schilderen
Voorbewerken plafond

Het witten van een plafond is voor de meeste mensen geen leuke klus. In dat geval kun je het uitbesteden. Voor mensen die er toch voor kiezen om het zelf te doen hebben we een artikel geschreven over één van de belangrijkste stappen om te komen tot een mooi gewit plafond. Dit is het voorbewerken van het plafond.

Video's plafond witten

25-12-2020  Sander Schilderen
Videos plafond witten

Vind u het fijn om het eens via een video te zien in plaats van te lezen hoe je een plafond moet witten?

Spackspuiten

15-12-2020  Sander Schilderen
spackspuiten

Spackplafonds worden veel toegepast bij utiliteitsbouw en nieuwbouw. Spackpuit wordt gebuikt als afwerking voor het plafond en de wanden. Het spuitwerk bevat korrels die voor een korrelstructuur zorgen. De korrelstructuur is in verschillende diktes verkrijgbaar. Van heel fijn tot heel grof.

Plafond witten zonder spatten

09-12-2020  Sander Schilderen
Plafond witten zonder spatten

Tijdens het witten van een plafond kun je flink spatten. Hieronder zijn een aantal tips die je kan toepassen om zo min mogelijk te spatten tijdens het witte van het plafond.

Plafond witten prijs

05-12-2020  Sander Schilderen

Ben je van plan om zelf een plafond te gaan witten, dan zul je wellicht bepaalde materialen en gereedschap moeten aanschaffen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de kosten voor een kamer van 20 vierkante meter.

Plafond sauzen

30-11-2020  Sander Schilderen

Het sauzen van een plafond is niet altijd een even eenvoudige klus. Er kan veel tijd in gaan zitten, het is ook een klus die veel mensen snel gedaan willen hebben. Haastig een plafond sauzen is echter niet aan te raden. Het is een secuur werkje waar je niet al te licht over moet denken.

Trap schilderen

25-11-2020  Sander Schilderen

Bent u van plan om een trap te schilderen? Dan zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden om een mooi resultaat te krijgen.