Plafond laten witten

25-11-2020   Schilderen
Plafond laten witten

Heb je geen tijd, niet de kennis om een plafond te witten of heb je andere redenen, dan kunt u uw schilderklus ook laten uitvoeren door een schilder.


Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Moeten er grote of kleine reparaties worden gedaan
  • Zitten er naden in het plafond of is het plafond vlak
  • Is het plafond al eens gesausd, zo nee, dan kan er worden aangeraden om het twee keer te sauzen

In de meeste gevallen rekenen schilders een vaste prijs per vierkante meter (m2). Dit is inclusief alle materialen en BTW. Je kunt ongeveer uitgaan van 8 tot 14 euro per vierkante meter. Dan gaan zijn we uitgegaan van een lege woning, waarbij er geen reparatie en of stukwerk uitgevoerd hoeft te worden. De exacte prijs per vierkante meter verschilt per schilder.

Wil je de exacte prijs weten dan kun je het best een schilder langs laten komen. De prijs hangt af van factoren die alleen ter plaatse beoordeelt kunnen worden. De schilder kan de ruimte en het plafond bezichtigen, alles nameten en een definitieve prijs maken. Vraag nu vrijblijvend offertes aan om uw plafond te laten witten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het afdekken en afplakken van eventuele kozijnen en vloeren. Vervolgens worden eventueel naden en kieren gekit. De schilder werkt nat in nat met latex / acrylaat dispersie.

Voor zogeheten spackplafonds wordt door veel schilders spacktex gebruikt. Het drogen van spacktex duurt langer, waardoor de zichtbaarheid van aanzetten en banen kleiner is. Sommige schilders gebruiken gewone latex voor spackplafonds.

Aantal schilders benaderen
Het beste is om een aantal schilders te benaderen en hen te vragen of ze een offerte willen maken. De prijzen kunnen namelijk sterk uiteenlopen. Ter info: wij hebben voor een ruimte van 40m een aantal offertes opgevraagd en de offertes varieerden van 450 tot 900 euro.

Een schilder zoeken
Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang u direct informatie van schilders bij u in de regio en kunt u direct prijzen vergelijken. Na het invullen van het formulier krijgt u binnen enkele werkdagen een aanbod van meerdere schilderbedrijven bij u in de regio.


Schilder offertes opvragen

Wilt u een schilderklus uit handen geven? Vraag vrijblijvend offertes aan. Vind u het toch te duur dan kunt u ten alle tijden besluiten om de schilderklus zelf uit te voeren. Na het invullen van het onderstaande formulier ontvangt u zo spoedig mogelijk de ofertes in uw mailbox. Zo eenvoudig is het!

´╗┐