Plafond sauzen

02-10-2020   Schilderen

Plafond sauzen

Het sauzen van een plafond is niet altijd een even eenvoudige klus. Er kan veel tijd in gaan zitten, het is ook een klus die veel mensen snel gedaan willen hebben. Haastig een plafond sauzen is echter niet aan te raden. Het is een secuur werkje waar je niet al te licht over moet denken.
Voorbewerken


Eerst kijk je naar de ondergrond. In veel gevallen is het voldoende om het plafond stofvrij te maken, maar soms is het nodig om andere stappen te nemen. Als het plafond in het verleden al eens is gesausd kun je het plafond reinigen met een spons. Dit doe je met water en een scheutje ammoniak (ontvettende werking). Het is belangrijk dat de ondergrond goed is voorbehandeld, want het niet of wel voorbewerken van het plafond is bepalend voor het eindresultaat.

Je kunt kijken naar de reeds aangebrachte verflaag. Deze kan poederend, zuigend of korrelig zijn. Als het plafond korrelig of poederend is gebruik je fixeermiddel. Fixeermiddel wordt ook wel voorstrijkmiddel genoemd. In het geval van een zuigend plafond gebruik je een product die de zuiging opheft. Lees meer over het voorbewerken van een plafond.

Aan de slag


Als je al het benodigde gereedschap hebt aangeschaft kun je aan de slag. Overigens is het belangrijk om ook de juiste plafondverf te kopen. In speciaalzaak kun je, je laten informeren over wat er allemaal benodigd is voor het sauzen van een plafond. Meestal als je gaat sauzen is het voldoende om het plafond één keer te sauzen. Eerst saus je de hoeken met een kwast. Het is aan te raden om met behulp van een roller en een telescopische verlengstok te werken. Overlap de banen zodat je een mooi resultaat krijgt.

Plafond sauzen uitbesteden


Deze klus kun je natuurlijk ook uitbesteden aan een professional. Er zijn in de buurt genoeg schilders te vinden die deze klus voor je kunnen uitvoeren. Een plafond die professioneel is gesausd hoeft absoluut niet duur te zijn.

Op onze website is het ook mogelijk om online schilder offertes op te vragen bij meerdere schilders uit de buurt, om zo de beste prijs voor de schilderklus te regelen. De offertes zijn vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Gratis online schilder offerte aanvragen.