Plafond witten tips

09-01-2021   Schilderen

Plafond witten tips

Op deze pagina vind je een aantal tips voor het witten van een plafond. Heb je zelf ook tips? Je kunt die tips sturen naar info@plafondwitten.com. Is het een goede tip, dan zetten we deze tips op onze website. Heb je last van strepen of aanzetten na het witten? Lees dan het artikel over plafond witten zonder strepen en aanzetten.

Roller inwerken
Je kunt een pluizige roller één dag voor het witten een beetje bevochtigen. Doe deze vervolgens in een plasticzak. In plaats van water kun je de roller ook laten inwerken met muurverf. Je kunt de roller de volgende dag uitrollen op een stuk papier of karton. Duurdere rollers kun je na het inwerken (beetje vochtig maken) direct gebruiken. Bij het witten van het plafond is het overigens handig om een een verfrooster te gebruiken.

Vullen van gaten & ondergrond
Met muurvuller en een plamuurmes kun je eventuele gaten vullen. Als het plamuur droogt kan het gaan krimpen. In sommige gevallen moet het gat of de gaten vaker plamuurt worden tot ze helemaal zijn verdwenen. Overgebleven plamuur kun je later wegschuren. Als de ondergrond vuil of vettig is kun je deze het best reinigen met een verfreiniger. Als het plafond is gestuct, kun je het plafond beter een aantal weken laten drogen.

Verf
Koop goede kwalitatieve verf. Houdt bij de aanschaf van de verf ook rekening met het soort plafond. Bij een spackplafond kun je bijvoorbeeld spack-latex kopen. Voor kwalitatief goede verf en deskundig advies kun je het best langsgaan bij een verfspeciaalzaak.

Drogingsvertrager
Werk het plafond in één keer af, zonder tussendoor te stoppen. Je kunt een drogingsvertrager toevoegen aan de latex, zodat je er iets langer over kunt doen, zonder dat het kleurverschillen veroorzaakt.

Daglicht v.s. kunstlicht
Wit het plafond bij daglicht. Zo kun je goed zien wat je doet. Lamplicht kan vertekenen. Als je het plafond gaat witten kun je het best bij het raam beginnen.

Drogen is belangrijk
Ga niet na het witten van het plafond nog hier en daar wat verf aanbrengen. Op deze manier heb je kans op kleurverschillen. Laat het een dag drogen en doe vervolgens met de roller het hele oppervlak nog een keer.

Plafond is geel?!
Heb je na het witten opeens een geelachtig plafond? Het kan zijn dat het plafond is verontreinigd door nicotine. Je kunt dan isoleergrond aanbrengen op het plafond en vervolgens een nieuwe laag latex. De geelachtige kleur kan ook aan de kwaliteit van de verf liggen.

Vlekken
Heb je last van vlekken? Gebruik dan extreem matte muurverf. De meeste latex soorten hebben een bepaalde glansgraad. Hierdoor zijn eventuele strepen, vlekken en aanzetten eerder zichtbaar

Plafond laten witten

We kunnen ons voorstellen dat je het niet ziet zitten om het zelf te doen, dat je de tijd er niet voor hebt. Je kunt het witten van het plafond uitbesteden en een schilder inschakelen. Vraag als je het plafond laat witten altijd meerdere offertes op.


Op onze website is het ook mogelijk om online meerdere schilder offertes op te vragen bij een schilder bij u in de buurt om zo de beste prijs voor de schilderklus te regelen. Deze zijn vrijblijvend, zo zit u nergens aan vast.

Gratis online schilder offertes aanvragen