Plafond-witten-zonder-spatten

11-10-2020   Schilderen

Plafond-witten-zonder-spatten

Tijdens het witten van een plafond kun je flink spatten. Hieronder zijn een aantal tips die je kan toepassen om zo min mogelijk te spatten tijdens het witte van het plafond.

Het eerste wat je moet doen is de hoeken en randen verven met een kwast. Als je dit met een roller doet, kun je niet bij alle hoeken en randen komen. Ten tweede moet je er voor zorgen dat je een anti-spat vachtroller gebruikt. Je kan bij elke doe-het-zelf zaak informatie winnen over de anti-spat vachtroller.

Vervolgens zorg je er voor dat je lange banen maakt. Nadat je klaar bent loop je na of je stukken gemist hebt. Veel mensen denken dat ze weinig verf op hun roller moeten nemen zodat het niet gaat spatten. Dit is een foute veronderstelling ,want de roller zuigt de verf dat al op het plafond is aangebracht, weer op. Het volgende punt is dat je niet te snel met de roller over het plafond moet gaan. Je hebt meer kans op spatten wanneer je dit wel doet. Sommige schilders knippen de buitenkant van de roller kort. Dit doen ze omdat het dan minder gaat spatten.

Met al deze tips heb je toch nog kans dat je gaat spatten tijdens het plafond witten. Het is daarom ook verstandig om alle spullen uit de kamer te verplaatsen zodat er geen verf op komt. De spullen die je niet kan verplaatsen bedek je met bijvoorbeeld folie. Je kunt de vloer ook afdekken met kranten en folie.

Wilt u ook weten wat het kost om het door een schilder te laten doen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij schilders uit uw regio.

´╗┐