Winterschilder

16-11-2020   Schilderen
winterschilder

Wat is een winterschilder?

Het schilderen van uw huis is noodzakelijk om de houten delen te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Wilt u extra korting op uw schilderwerk? Wacht tot de winter en schakel de winterschilder in. De periode waarin de winterschilder actief is, is van 21 november tot 21 maart.

Het verschil tussen een winterschilder en een normale schilder is: de winterschilder in alle seizoenen actief is en een normale schilder niet.

Vroeger werd het buitenschilderwerk niet in de winter gedaan. Inmiddels zijn er speciale verven ontwikkeld, waardoor schilderen in de winter geen probleem meer is. Er is bijvoorbeeld verf die geschikt is voor gebruik bij lage temperaturen, doordat het snel droogt en uithardt. De winterschilder heeft de apparatuur en het materiaal om in de winter te kunnen schilderen.


Voordelen winterschilder

Het inschakelen van de winterschilder heeft zo zijn voordelen, deze zijn als volgt:

  • Als het onderhoud van het schilderwerk echt niet langer kan wachten, oftewel het schilderwerk is dermate slecht en moet direct aangepakt worden, dan kan dat ook in de winter. U hoef hiervoor niet tot het voorjaar te wachten.
  • Een winterschilder geeft een aantrekkelijke korting op het schilderwerk, deze kan wel oplopen tot 30%. Door deze korting bent u goedkoper uit dan wanneer u deze klus in de zomer laat uitvoeren.
  • In de zomer is de schilder drukker, in de winter ligt het aantal klussen veel lager, wat betekent dat u eerder aan de beurt bent.
  • 6% voor schilder- en onderhoudswerk aan woningen ouder dan twee jaar (voor zowel arbeidsuren als het materiaal) inplaats van 21%
Wilt u ook een winterschilder inschakelen? Vraag nu vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

Logo winterschilder

Herken de winterschilder

Hoe herken ik nu een winterschilder? U herkent de winterschilder vaak aan een logo. Het logo is een initiatief van de brancheorganisatie voor schilders, de Fosag. Het logo mag alleen gebruikt worden door schilders die aangesloten zijn bij de Fosag. De naam winterschilder is niet beschermd en mag door iedere schilder gebruikt worden. Wijs is om er zeker van te zijn dat u te maken heeft met een winterschilder om hiernaar te vragen.


Kosten winterschilder

Een winterschilder geeft een aantrekkelijke korting op het schilderwerk, deze kan wel oplopen tot 30%. Door deze korting kunt u, uw schilderklus goedkoper uit laten voeren. Er zijn ook schilders die een korting per dag geven, zoals gratis 1 uur schilderen. Kosten winterschilder? Daar komt u pas achter als u offertes aanvraagt.

Hoe vind ik een winterschilder in mijn plaats of regio?
Op onze website is het mogelijk om online meerdere schilderoffertes op te vragen bij schilders bij u in de buurt om zo de beste prijs voor de schilderklus te regelen. Offertes kun je natuurlijk ook voor zomerklussen bij ons aanvragen. De offertes zijn vrijblijvend, zo zit u nergens aan vast.

Wilt u ook een winterschilder langs laten komen om uw klus te klaren? Vraag nu vrijblijvend offertes aan.
´╗┐