Quick Answer: Schilderen Welk Schuurpapier?

Welk schuurpapier tussen twee verflagen?

Korrel P220 (fijn) voor het opschuren en van oude verflagen en tussen de lagen in. Korrel P240 (fijn) voor het opschuren en van oude verflagen en tussen de lagen in. Korrel P320 (zeer fijn) voor het opschuren en voor het schuren tussen nieuwe lagen in.

Welk schuurpapier voor buitenkozijnen?

Dan kun je bepalen of je het kozijn moet schuren en met welk schuurpapier je dit moet doen. Bij een intacte oude laklaag volstaat het schuren met schuurpapier korrel 240-320. Bij ongeschaafd hout is het verstandig om te schuren met schuurpapier van korrel 180. Bij geschaafd hout hoef je uiteraard niet te schuren.

Wat is het beste schuurpapier?

De 8 Beste Soorten Schuurpapier

1 Schuurpapier 30 vellen €6.2
2 VONROC Schuurpapier set – 82MM – 50 stuks €12.95
3 Bosch 25-delige schuurbladset voor multischuurmachines 102 x 62 mm – korrel 40; 80; 120; 180 €14.79
4 Silverline 741343 Schuurvel – Nat/Droog – K1200 – 230 x 280mm (10st) €7.9

Welk schuurpapier voor watergedragen verf?

Alkydhars: schuren met schuurpapier P180 of Soft-back schuurpad Medium. Acrylaatdispersie: schuren met schuurpapier P280 of Soft-back schuurpad Fine / Superfine. De verwerking van watergedragen producten is anders dan die van oplosmiddelhoudende alkydharsverven.

You might be interested:  Often asked: Welke Verf Het Beste Voor Buiten?

Welk schuurpapier gebruiken voor muren?

Opschuren van intacte verflagen doet u best met schuurpapier van een gemiddelde korrel (120 bijvoorbeeld). Bij echt slecht schilderwerk of een heel oneffen ondergrond kan u gerust schuren met grof schuurpapier (korrel 80 of 60) tot alle lagen verf afgeschuurd zijn.

Waarom schuren tussen 2 verflagen?

Moet er tussen verflagen geschuurd worden Schuren heeft tot doel om de ondergrond glad te maken en om een goede hechting te verkrijgen voor een volgende verflaag. Schuur tussen iedere arbeidsgang licht en maak stofvrij.

Welk schuurpapier voor deur?

Middel schuurpapier ( korrel 120) kun je gebruiken voor het goed opschuren van intacte verflagen. Hiermee schuur je het oppervlak even goed ruw, maar hoef je niet helemaal door te schuren. Grof schuurpapier ( korrel 60 of 80) kun je gebruiken als het schilderwerk heel slecht is.

Waarmee schuren?

Voor je gaat schuren moet je de boel eerst goed ontvetten. Kleine oppervlakken schuur je met de hand met schuurpapier, maar voor de grote delen kun je een vlakschuurmachine of bandschuurmachine gebruiken.

Hoe weet je of je goed geschuurd hebt?

Middel schuurpapier (korrel 120) is aan te raden voor het goed opschuren van intacte lagen schilderwerk. Hiermee schuur je het te lakken oppervlakje goed ‘dood’ zonder te ver door te schuren. Grof schuurpapier (korrel 80 of 60) is nodig als het schilderwerk slecht is.

Hoe kun je het beste hout schuren?

Hout schuren kun je zowel handmatig als met een schuurmachine doen, maar met welke korrel?. Machinaal schuren is vaak sneller, maar de kans is groter dat je te snel, te diep of te grof schuurt. Daarom adviseren wij om alleen grotere oppervlak machinaal te schuren.

You might be interested:  Question: Welke Verf Voor Kozijnen Binnen?

Waarom loopt schuurpapier vol?

Schuurpapier bestaat uit een laag papier waarop slijpmateriaal is aangebracht. Dit papier slijt snel en loopt gauw vol. Het is eigenlijk alleen aan te raden voor het wegschuren van oude verflagen.

Hoeveel schuurpapier nodig?

Schuur een ruw oppervlak eerst op met schuurpapier met een korrelgrootte van 90. Schuur daarna nogmaals met fijner schuurpapier met een korrelgrootte van 120. Voor het licht opschuren van een verflaag is een korrelgrootte van 180 of 220 het meest geschikt.

Kun je verf op waterbasis over verf op Terpentinebasis schilderen?

Het antwoord op de vraag: “ Kan ik watergedragenverf over terpentine verf heen schilderen?” is, ja dit kan. Acrylverf over alkydverf is geen probleem. Zorg er wel voor dat je het te schilderen oppervlakte goed ontvet, reinigt en schuurt voor een goede hechting.

Written by

Leave a Reply