Quick Answer: Waar Kan Je Verf Weggooien?

Is verf KCA?

Klein chemisch afval ( kca ) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in. Wel of niet bij het klein chemisch afval?

Waar kan ik motorolie weggooien?

Particulieren mogen gratis hun oude olie naar het containerpark brengen. Bedrijven moeten hun afgewerkte olie laten afhalen door een erkend inzamelaar.

Waar kan ik nagellak weggooien?

Nagellak kan gewoon bij het restafval. In 2001 is de Nederlandse lijst met producten die als klein chemisch afval worden beschouwd aangepast. Een aantal producten, zoals nagellak en vlooienbanden, staan sinds 2001 niet meer op de lijst.

Waar kan ik oude benzine kwijt?

Je kunt het aanbieden bij het gemeentelijk afvaldepot. Informeer anders eerst even telefonisch; veel gemeenten hebben ook een chemokar waarmee ze langskomen om chemisch afval op te halen.

Wat valt er onder chemisch afval?

Klein chemisch afval, kortweg kca genoemd, bestaat hoofdzakelijk uit producten die giftig, brandgevaarlijk of op een andere manier schadelijk zijn. Lever deze stoffen dus apart in. Denk hierbij aan batterijen, accu’s, verf, lijm, bestrijdingsmiddelen en olieproducten zoals bijvoorbeeld motorolie.

You might be interested:  Question: Welke Verf Op Gestucte Muur?

Hoe wordt chemisch afval verwerkt?

Door middel van bijvoorbeeld absorptie, filtering en verbranding van afvalgassen wordt de grootste hoeveelheid gasvormig chemisch afval afgevangen en omgezet in onschadelijke gassen, vloeibaar of vast chemisch afval.

Waar kan ik lege verfblikken inleveren?

Lege verfblikken en lege spuitbussen waar verf of chemische middelen (bijvoorbeeld ovenreiniger) in hebben gezeten, mogen ook bij het restafval. Of lever ze in bij de oud-ijzerbak van de milieustraat. Als er nog resten verf of chemicaliƫn in zitten, moeten ze bij het klein chemisch afval.

Waar kan ik zonnebloemolie weggooien?

Zonnebloemolie is plantaardig, dus het mag bij het GFT-afval. Maar het is handiger om het in een leeg melkpak te gieten en dat met het huishoudelijk afval weg te doen.

Waar moet je koelvloeistof weggooien?

Deze kunt u inleveren bij de milieustraat en bij de meeste apotheken.

Waar oude parfum weggooien?

Alle flessen van glas, glazen potten, en glazen flesjes mogen in de glasbak. Maar ook glazen verpakkingen van bijvoorbeeld cosmetica, parfum of voeding mogen in de glasbak. Je mag jouw parfumfles van glas dus gewoon in de glasbak gooien.

Waar kan ik mijn oude medicijnen inleveren?

Hebt u medicijnen over die u niet meer gebruikt? Deze kunt u inleveren bij de milieustraat en bij de meeste apotheken. Gooi medicijnen nooit in de wc of door de gootsteen. Resten van medicijnen zijn moeilijk uit het water te zuiveren.

Waar laat ik mijn oude frituurvet?

Frituurvet en (bak)olie kun je inleveren bij een inzamelpunt bij jou in de buurt. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Is er geen inzamelpunt in de buurt? Dan kun je het ook weggooien bij het restafval.

You might be interested:  Quick Answer: Wat Kost Een Huis Schilderen?

Waar moet je oude videobanden weggooien?

Je kunt oude cassettebanden, geluidsbanden en videobanden weggooien bij het restafval. Dozen/hoezen van cassettebandjes of videobanden kunnen van plastic of papier zijn. De plastic hoezen mogen niet bij de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval.

Waar moet je schoonmaakmiddelen weggooien?

Wil je er vanaf? Dan kun je het met fles en al bij het restafval weggooien. Bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen kunnen een ‘gevaar logo’ op de fles hebben staan. Dat betekent niet automatisch dat ze onder klein chemisch afval (kca) vallen.

Written by

Leave a Reply