Hoe Dik Plafond Stucen?

Hoe dik moet een stuclaag zijn?

Een dikke stuclaag noemt men rapen. Als de ondergrond scheef is zoals vaak bij een gemetselde muur voorkomt dan kan de stucadoor een dikke raaplaag aanbrengen. De dikte van de laag word bepaald door de muur die scheef of uit het lood staat. De gemiddelde dikte voor deze stuclaag ligt tussen de 8 mm en de 5 cm.

Welke stuc voor plafond?

Er zijn verschillende stuc afwerkingen mogelijk, maar de meest voorkomende is glad pleisterwerk ( vlak en glad maken ) afgespoten in de latexverf, een zeer strakke en moderne afwerking voor zowel wanden en plafonds. Gipsplaten stucen is voor een stukadoor het makkelijkste om te doen tenzij ze niet vlak gemonteerd zijn.

Hoe krijg ik mijn plafond glad?

Hoe maak ik een muur of plafond glad?

 1. Maak de wand schoon. Verwijder stof en loszittende deeltjes eenvoudig met de stofzuiger.
 2. Plak alles af met tape en stucloper. Plak alle randen en ander houtwerk af met afplaktape.
 3. Breng de stucpasta aan.
 4. Schuur de wand strak en glad.
 5. Schilder de gladde muur.
You might be interested:  Readers ask: Uitstroken Plafond Hoe?

Waarom plafond stucen?

Stucen zorgt ervoor dat je muren en het plafond mooi glad worden. Dit is niet alleen netjes maar zorgt er ook voor dat je huis er splinternieuw uit ziet. Na het stucen kan je je wanden veel gemakkelijker schilderen of behangen, omdat de stuclaag brandvertragend is.

Hoeveel mm stucwerk op gipsplaat?

Stucwerk aanbrengen Wij smeren altijd eerst een primer laag en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond ook als wij gipsplaten stucen. Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan.

Hoe lang gaat stucwerk mee?

Dit is per persoon altijd verschillend maar het stuc proces zal altijd een aantal weken duren. Wanneer de stukadoor aan het werk kan gaan met stucen kunt u hier rekening houden met ongeveer 3 weken inclusief droogtijd van het gips materiaal.

Welke Stuc heb ik nodig?

Stuc kiezen op basis van de ondergrond Voor de ondergronden: beton, cellenbeton, gipsblokken en gipsplaten, kalkzandsteen, geverfd metselwerk, oud pleisterwerk, rode baksteen, sier- of spuitwerk. Voor ondergronden met een fijne structuur, bijvoorbeeld sierpleister en spachtelputz: Gyproc Stuc Pasta (gebruiksklaar)

Wat is beter Stucplaat of gipsplaat?

Verschil tussen stucplaten en gipsplaten Ook de structuur van het karton verschilt in grote mate: bij gipsplaten dient gewerkt te worden met voorstrijkmiddel, terwijl het poreuze karton van een stucplaat ontworpen is om er direct op te stucadoren.

Wat is het beste om mee te stucen?

Welk materiaal heb je nodig om te stucen?

 • Roodband. Gipsproduct te gebruiken voor glad stucwerk tot maximaal 10 mm dik.
 • Goudband. Gipsproduct te gebruiken voor glad stucwerk in laagdiktes van meer als 10 mm.
 • Groenband. Gipsproduct voor schuurwerk (korrelige afwerking) in laagdiktes van meer als 10 mm.
 • Geelband.
 • Fix & Finish.
 • Glasvezelband.
 • Hoekprofiel.
 • Joint filler.
You might be interested:  Quick Answer: Wat Kost Een Nieuw Plafond?

Kan je zelf stucen?

Misschien heeft u er wel eens over gedacht om zelf een muur of plafond te stucen. Zelf stucen lijkt immers zo makkelijk. Maar stucen heeft een aantal grote nadelen en zelfs gevaren. Het is daarom verstandiger om een stucadoor in te huren om de klus voor u te klaren, dit bespaart u een hoop tijd, geld en moeite.

Kan je gipsplaten stucen?

Een wand of plafond van gipsplaten kun je op verschillende manieren afwerken. Je kunt de naden tussen de platen open laten of wegwerken, de platen schilderen of stucen. Later kun je, desgewenst, een naadloze of gestucte muur behangen. Bekijk Muur stucen of Plafond stucen.

Waarmee gipsplaten afwerken?

Naden en schroefgaten dichten De naden van de gipsplaten kunt u met een brede spaan of plamuurmes dichten nadat u er gaas ( tegen de scheurvorming ) op heeft aangebracht. Als u alles gedicht heeft met een laagje gipsmortel kunt u na het drogen dit nog eens herhalen. Dit in verband met inkrimpen van de gips.

Wat kost een plafond stukadoren?

Er zit prijsverschil tussen de stucadoor kosten voor het stucen van muren en plafond. De kosten voor voor het stucen van een muur zijn gemiddeld € 5 – € 20 per m2 en voor een plafond € 15 – € 25 per m2, inclusief materiaal en stucadoor loonkosten.

Wat kost een plafond stucen?

Prijzen plafond stucen

Plafond stucen – soort stucwerk Gemiddelde prijs per m²
Spackspuiten € 5,- tot € 11,-
Plafond sausklaar stucen € 13,- tot € 25,-
Sierpleister € 15,- tot € 25,-

Is stucen nodig?

Wanneer is stucen nodig? Stucen is nodig als uw muren en plafonds in uw woning veroudert zijn. In een nieuwbouwwoning moet er altijd gestukadoord worden.

Written by

Leave a Reply